Over ons

Duik in de historie
Jelte Wiersma dacht in 1968: ‘dit moet anders, dit moet beter.’ Als een van de pioniers in biologische  landbouw gooide hij eind jaren zestig het roer om en besloot biologisch te gaan verbouwen. Dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot, maar na verloop van tijd waren alle kinderziektes eruit.

In 1984 kwamen dochter Ank en haar man Harry in het bedrijf. In 1994 kwam er op het erf een windmolen te staan.
De duurzaamheid breidde uit…

En nu dan?
Omdat er steeds meer vraag kwam vanuit de markt hebben wij de productie doorontwikkeld. BD Graan gaat verder met het verwerken van producten. Geschoond graan bijvoorbeeld. Dat maken we consumptieklaar. Tot onder andere vlokken of meel dus. En dat wordt in grootverpakkingen klaargezet voor de groothandel, molenaars en bakkers in binnen- en buitenland.

Klaar voor de toekomst
Maar de tijd staat niet stil. Ook voor ons niet. Daarom maken we nu de stap richting de toekomst: nieuwbouw op ons bedrijf van 60 hectare. Zoon Jan heeft hier veel invloed op. Hij is de nieuwe generatie, inventief en toekomstgericht.

De groene gedachte
Passend bij de huidige ontwikkelingen bewandelen we de weg verder naar duurzaamheid. De windmolen moet alles rechtstreeks gaan voorzien van stroom en op ons nieuwe gebouw komen zonnepanelen te liggen. De toekomst voor ons is vanuit de groene gedachte: zelfvoorzienend, met respect voor het milieu, flexibel.